Als je binnenkort een nieuwe kitten krijgt mag je jezelf zeker een geluksvogel noemen. Een kleine harige viervoeter die op avontuur gaat door het hele huis en lekker op schoot komt liggen als het speelkwartier voorbij is. Uiteraard wil ook jij het je katje zo aangenaam mogelijk maken. Wat zijn handige producten om aan te schaffen voor jouw kitten? Je leest het in dit blog.

Mand

Het leven van een kitten zit natuurlijk vol met avonturen. Dit zowel binnen als buiten. Maar ook katjes hebben rust nodig. Zowel voor hun fysieke als hun mentale gezondheid. Daarom is het zeer belangrijk een plekje te creëren waar de kitten zich kan terugtrekken. Een lekker zacht mandje is daarvoor een goede optie. Leg het mandje wel op een rustige plek, anders komt de kitten natuurlijk alsnog niet tot rust.

Kattenbak

Voor een jonge kitten kan de buitenwereld best gevaarlijk zijn. Het is dan ook logisch als je in de eerste paar weken extra voorzichtig bent en liever niet wil dat jouw kitten naar buiten gaat. Ze moeten natuurlijk wel hun behoeftes kunnen doen, maar gelukkig is hier ook wat op verzonnen. Kattenbakken zijn bakken waarin je kattengrit in kan leggen. Deze absorberende korrels zorgen voor vermindering van de stank en nemen het vocht op, waardoor ze niet elke keer naar buiten hoeven.

Krabben

Ook bij katten groeien de nagels, wat de reden is waarom katten graag aan dingen krabben. Jouw gloednieuwe bank is hiervoor natuurlijk niet bedoelt, dus is het verstandig om ook hiervoor iets aan te schaffen. Hiervoor heb je speciale krabpalen en krabmatten. Zo zorg je ervoor dat de nagels van je kitten blijven zoals ze moeten zijn en jouw bank er niet aan onderdoor gaat.

Halsband

Wanneer je het genoeg vertrouwt en je de kitten voor het eerst naar buiten doet, is het verstandig om een halsbandje om te doen. Er zijn speciale halsbandjes met een heel klein kokertje, waarin een briefje zit voor de adresgegevens. Zo kan iemand die het katje vindt, gemakkelijk contact opnemen met de eigenaar.

Er bestaan ook bandjes met een belletje eraan. Dit wordt echter afgeraden. Voor katten kan het heel irritant zijn om de hele dag het geluid aan te horen van een rinkelend belletje.

Hopelijk zijn deze tips bruikbaar voor jouw nieuwe kattenavontuur. Geef je katje niet alleen in de kittenperiode veel aandacht, maar ook daarna! Als je hierover twijfelt kan je het beter nog even laten rusten.