Ben je van plan om over te stappen naar een elektrische fiets? Dat is een goed idee! Elektrische fietsen zijn snel, comfortabel en super praktisch. Hoewel de elektrische fiets misschien redelijk nieuw lijkt, zijn er ondertussen heel veel verschillende soorten te koop. In dit blog schrijf ik over de verschillende elektrische fietsen en hun handige functies.

Dames- of herenfiets

Ten eerste kun je kiezen tussen een elektrische damesfiets of een elektrische fiets heren. De elektrische damesfiets is herkenbaar aan het diagonale frame, waardoor de instap makkelijker is. Herenfietsen herken je aan hun horizontale framebuis. Dit zorgt voor extra stevigheid voor het frame. Er bestaan ook elektrische fietsen met een lage instap, waardoor de instap nog makkelijker is. Deze fietsen zijn handig en veilig voor mensen die last hebben van hun knieën of heupen. Tot slot kun je ook kiezen voor een unisex fiets.

Merk

Ben je eruit welk model fiets bij jou past? Dan kun je kiezen tussen de verschillende merken. De Koga elektrische fiets is bijvoorbeeld erg goed beoordeeld. Gemiddeld krijgen de fietsen van dit merk 5 sterren! Vooral de Koga E-Nova 2021 is erg populair bij de klanten. Een groot voordeel van dit merk is dat de motor altijd in het midden zit, waardoor het gewicht goed is verdeeld. Ben je op zoek naar een ander merk? Je kunt ook kiezen voor een elektrische fiets van Gazelle, Batavus, Sparta, Cortina, Pegasus, Kalkhoff, Stromer, Cube, Union of BSP.

Andere filters

Weet je nog steeds niet welke fiets je moet kiezen? Dan is het verstandig om een paar filters in te stellen, totdat de juiste fiets overblijft. Vul bijvoorbeeld eerst je lengte in. Daarnaast kun je beslissen hoeveel versnellingen je wilt dat de fiets heeft, waar de motor zich bevindt (in het midden, de voorkant of de achterkant van de fiets), wat de actieradius is (de hoeveelheid km die je kunt afleggen met een volledig opgeladen accu) en waar je die fiets voor wilt gebruiken. Een fiets voor dagelijkse korte ritjes ziet er bijvoorbeeld anders uit dan een fiets waar je lange afstanden mee wilt maken. Ook kun je instellen welke kleur de fiets moet zijn en welk type elektrische fiets je zoekt. Een Speed Pedelec gaat bijvoorbeeld nog sneller dan een normale elektrische fiets en een elektrische transportfiets heeft voor én achter een bagagedrager, zodat je extra veel kunt meenemen. Bedenk je dus goed wat jouw elektrische fiets allemaal moet kunnen voordat je er een koopt.