Voor ons Nederlanders is voetbal de leukste en spannendste sport. We houden er allemaal van om naar wedstrijden te kijken, eraan deel te nemen en ze te vieren. Nederland is daarmee internationaal gezien echt uitgegroeid tot een voetballand. Dit is waarom wedden op voetbal zo interessant is: je kunt je kennis gebruiken om geld te verdienen! Natuurlijk zijn er enkele dingen om in gedachten te houden. Wat is de beste plaats om online op voetbal te wedden? En welke bookmaker past het beste bij jou? Bookmakers Nederland zijn er veel van. In deze blog geven we je een aantal leuke tips en handige feitjes zodat jij ook kan gaan beginnen met voetbalwedden!

Wat zijn voetbalweddenschappen?

Bij voetbalweddenschappen kun je vooraf wedden op voetbalwedstrijden door geld te investeren voor specifieke resultaten. Het meest voor de hand liggende resultaat is de overwinning van één team of een gelijkspel tussen twee teams. Er zijn echter meer opties, zoals wedden op de winnaar van de rust of het kiezen van een dubbele kans (je wedt bijvoorbeeld op het team dat wint of gelijkspel). Bij wedstrijd voorspellingen kan je dus vooraf een voorspelling doen op een wedstrijd van een bepaalde voetbalclub. Hierdoor kan je geld verdienen als jouw voorspelling goed is.

Hoe kan je het beste wedden op voetbal?

Je kunt er altijd voor kiezen om te wedden op basis van je gevoelens. Hoewel ik dit persoonlijk kan afraden, is het altijd leuk. Door de historische prestaties tussen de twee teams en de huidige prestaties van het team in het spel te bestuderen, kun je er gemakkelijk voor zorgen dat je 'thuisvoordeel' hebt. Je kunt bijvoorbeeld zien dat Team A de laatste zeven wedstrijden heeft verloren en dat hun ranking nog steeds hoog is. Dit kan een deel van de situatie in het spel verklaren, omdat het A-team duidelijk in slechte staat verkeert. Soms is het ook handig om de prestaties van het team in hun stadion te bekijken. Wanneer een team bijvoorbeeld in De Kuip speelt, is de winkans veel kleiner.

Doe zelf onderzoek

Het is belangrijk om altijd zelf onderzoek te doen voordat je een voorspelling doet. Daarnaast kan je natuurlijk advies inwinnen bij anderen maar uiteindelijk zal jouw eigen keuze altijd het beste aanvoelen. Natuurlijk zijn er momenten waarbij de andere een keer meer wint dan jou. Maar juist door naar jezelf te blijven luisteren zal je uiteindelijk tevreden zijn over je eigen voorspelling.