Lange afstandsrelaties zijn niet makkelijk. Veel mensen zijn van mening dat een lange afstandsrelatie meestal niet stand houdt. Maar als je verliefd wordt op iemand die in een ander land woont, of je partner gaat tijdelijk naar het buitenland voor werk of studie, dan willen jullie het natuurlijk een kans geven. En niet alle lange afstandsrelaties zijn gedoemd te mislukken. Er zijn veel mooie succesverhalen van mensen die de fysieke afstand in hun relatie hebben overwonnen, en nu verder nog lang en gelukkig samen zijn. In deze blogs geven we een aantal tips hoe je het beste kunt maken van je lange afstandsrelatie om de vlam tussen jullie aan te houden. Lees je mee?

Cadeau's versturen

Iedereen houdt van verrassingen. En er is niets leuker dan een verrassing ontvangen van je geliefde. Je kunt elkaar af en toe bijvoorbeeld een kleinigheidje sturen via de post. Maar je kunt het ook groots aanpakken en een lang pakket versturen met grote spullen erin. Grote pakketten zijn niet altijd even eenvoudig om te versturen, maar als je het met de juiste verzendmaatschappij verstuurt, dan komt het meestal helemaal goed. Woont je geliefde bijvoorbeeld in Duitsland? Een pakket verzenden naar Duitsland gaat tegenwoordig ontzettend snel en hoeft niet duur te zijn. Is je geliefde bijvoorbeeld binnenkort jarig en wil je dat je pakket op tijd geleverd wordt? Dan is het verstandig om te kiezen voor een betrouwbare verzenddienst.

Doe dingen samen

Ondanks dat je niet fysiek samen bent, is het heel belangrijk dat je ook in een lange afstandsrelatie dingen samen met elkaar doet. Er zijn bijvoorbeeld stelletjes die de afspraak maken om regelmatig samen te eten, of zelfs samen gaan koken. Tegenwoordig kun je namelijk altijd videobellen en zo het gevoel hebben dat je toch bij elkaar bent. Spreek met je liefje af om 's avonds hetzelfde gerecht te koken en communiceer met elkaar tijdens het koken wat de volgende stap is. Vervolgens kunnen jullie gezellig tegenover elkaars scherm zitten en genieten van jullie gerecht die jullie "samen" gekookt hebben. Dit soort kleine dingen kunnen voor een zeer verbonden gevoel zorgen.

Geef elkaar de nodige ruimte

Het liefst wil je misschien de hele dag door met je liefde aan de telefoon hangen en kletsen. Maar het is van belang dat je elkaar ook wat vrijheid geeft om van je eigen leven te genieten. Het kan al snel voor komen dat je dagenlang op je telefoon zit omdat je zo graag in contact met elkaar wilt zijn, maar dit maakt je op lange termijn niet gelukkig. Wees realistisch met je schermtijd en weet dat het ook oké is als je elkaar een dag even niet gesproken hebt.