Een smartphone is bijna niet meer weg te denken uit ons leven. De kans is groot dat jij er nu ook eentje in je buurt hebt, of dat je deze blog misschien wel leest vanaf je telefoon. Mensen hebben een smartphone om bereikbaar te blijven, zich te kunnen vermaken en altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Sommige mensen hebben zelfs een privételefoon en een speciale die ze alleen gebruiken voor werk. Omdat onze smartphone zo belangrijk is, willen we deze natuurlijk ook zo goed mogelijk beschermen. Aan een nieuwe hangt namelijk een flink prijskaartje en daar zitten de meesten niet op te wachten!

Verschillende soorten hoesjes

Je hebt allerlei soorten telefoonhoesjes op de markt. Zo heb je bijvoorbeeld de flipcover. Deze beschermd werkelijkwaar alle kanten van je telefoon. Erg handig voor de mensen die bijvoorbeeld wat ouder zijn en waarbij de kans groter is dat ze hun telefoon laten vallen. Ook kun je in dit hoesje vaak allerlei pasjes kwijt. Zo kun je op pad gaan met alleen je telefoon op zak! Handig voor mensen die graag actief bezig zijn, bijvoorbeeld. Daarnaast heb je de backcover, deze beschermt de achterkant van je telefoon en de zijkanten. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld van siliconen en van hard plastic. Aan jou de keuze waar je graag voor wilt gaan. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld een siliconen hoesje fijner omdat deze zorgt voor meer grip in de hand. Bij deze hoesjes is het wel nog nodig om je scherm te beschermen. Dit kun je doen door een screenprotector aan te schaffen. Hierbij kun je weer kiezen uit écht glas of een plastic beschermlaagje.

Wat is belangrijk?

Welk hoesje het beste bij je past, is voor iedereen persoonlijk. Wel is het altijd belangrijk om een telefoonhoesje te kiezen dat ook echt gemaakt is voor je telefoon. Dat wil zeggen dat hij gemaakt is voor het juiste type en merk. Zo sluiten ze het beste aan, en weet je zeker dat je telefoon niet zomaar uit het hoesje valt wanneer je je telefoon per ongeluk laat vallen. Wel zo'n fijn idee!

Extra functies 

Tegenwoordig kun je ook voor extra functionaliteiten kiezen bij het kopen van een hoesje. Zo kun je gaan voor een telefoonhoes met koord. Deze kun je om je pols of nek hangen en dit komt van pas in allerlei situaties. Ook kun je een telefoonhoesje bedrukken met een persoonlijke foto. Zo weet je meteen welke smartphone van jou is en word je ook nog eens herinnerd aan een fijn moment. Dit laatste vormt ook gelijk een leuk cadeau-idee!