Er is tegenwoordig veel mogelijk op het gebied van auto’s. Zo heb je misschien zelf wel eens van shortlease auto’s of huurauto’s gehoord. Maar wat is het verschil eigenlijk tussen deze twee? Ze hebben toch beide huurcontracten? Wij begrijpen dat het verwarrend kan zijn en daarom willen we graag wat duidelijkheid bieden over dit onderwerp. Wil jij dus weten wat het verschil is tussen een shortlease auto en een huurauto? En wat de overeenkomsten zijn? Lees dan verder!

De overeenkomsten van shortlease en huurauto’s

Laten we beginnen met de overeenkomsten die shortlease auto’s en huurauto’s hebben met elkaar. Wanneer je een auto huurt bij een autoverhuur of een leasemaatschappij dan blijft die auto het eigendom van dat bedrijf. De auto komt dus niet op jouw naam te staan en het is niet jouw bezit. Dit houdt in dat je er ook voor moet zorgen dat de auto in goede staat weer terug komt bij het bedrijf. Daarnaast betaal je bij beide bedrijven geld om de auto te mogen huren. De prijs van shortlease en huurauto’s kan echter verschillen. Wél geldt voor beide bedrijven dat je meer geld betaalt voor een luxer voertuig en minder geld betaalt voor een minder luxe voertuig. Bovendien houdt de overeenkomst van shortlease en huurauto’s in dat je voor het totale plaatje betaalt. Je hoeft dus geen onderhoud te verrichten, geen verzekering te regelen en geen extra belasting te betalen.

Het verschil tussen shortlease en huurauto’s

Maar wat zijn dan precies de verschillen tussen shortlease en huurauto’s? Nou, de grootste verschillen zitten hem in de prijs en het aanbod. Het is erg afhankelijk van je eigen wensen wat het beste is voor jou. Zo is een autoverhuurbedrijf vooral handig wanneer je voor een erg korte tijd een auto nodig hebt. Ze bieden de auto’s ook voor een langere tijd aan, maar dit kost dan vaak ook meer geld. Deze auto’s zijn vaak ook niet nieuw en dus al vaker gebruikt. In dat geval kun je dus misschien beter gaan voor een shortlease auto. Deze auto’s zijn meestal wel nieuw en de contracten zijn flexibeler dan bij een autoverhuurbedrijf. Ook is shortlease prive erg populair voor mensen die een nieuwe auto willen kopen. Met shortlease kunnen ze namelijk nieuwe modellen voor een periode uitproberen voordat ze de auto definitief kopen. Het verschil zit hem dus in de prijs en flexibiliteit van het contract en in het aanbod van de auto’s.