Begrijp me niet verkeerd: er is absoluut niets mis met een goede jeans. Maar een beetje variatie is wel zo leuk, toch? En dus is het misschien een idee om een keer een mooie pantalon uit te kiezen. Je zult merken dat je deze pantalon graag zult dragen. Deze broeken zijn minder zwaar dan jeans en dragen wel zo fijn, zeker als het wat warmer wordt. Je kunt een pantalon, net als een jeans, met alles combineren. Een ander voordeel van pantalons is dat deze in veel verschillende kleuren en motieven te koop zijn. En natuurlijk in verschillende modellen. Ga je voor slim fit of juist wat meer baggy? Het kan allemaal en het zal je allemaal goed staan.

Draag eens een pantalon in plaats van een jeans

Nog niet eens zo lang geleden droegen alle mannen die op kantoor werkten pantalons. Gewoon, omdat dat zo hoorde. Een spijkerbroek, zoals we de jeans toen noemden, droeg je alleen in je vrije tijd en dan ook nog als niemand je kon zien. Die tijden zijn, zoals we allemaal weten, flink veranderd. Het is nu alles jeans in het straatbeeld en echt mooie pantalons zie je alleen nog bij feestjes of uitvaarten. Er lijkt geen middenweg meer te zijn. En dat is jammer. Een pantalon is niet alleen mooi om te zien, deze broeken zijn ook nog eens erg comfortabel!

Wat is er zo comfortabel aan pantalons?

Pantalons zijn gemaakt van een zachte stof. Deze stof zal niet schuren en steeds een beetje fijner gaan zitten. Je hebt geen last van harde naden die een indruk achterlaten in je dijbenen en je kuiten. Daarbij is een pantalon ook nog eens gemakkelijker in te korten dan een jeans. Je hoeft pantalons dus ook niet op te rollen of naar binnen te vouwen.

Hoe was je deze broeken?

Van je jeans ben je gewend dat je deze in de wasmachine doet en daarna in de droger. De pantalons van vroeger moest je eens in de zoveel tijd naar de stomerij brengen. Je kreeg ze dan gestoomd en geperst weer terug. De pantalons van nu was je gewoon in de wasmachine en laat je, voor het mooiste resultaat, drogen aan de lucht. Dan is het ook nog eens van belang dat je je pantalons op de juiste manier opruimt in je kast: om te voorkomen dat je alsnog moet gaan strijken, schaf je speciale broekhangers aan. Je pantalon komt dan netjes uit je kast!