Wik werk sinds kort bij een recruitmentbureau. Hier heb ik de leiding over de marketing en communicatie. Hierbij moeten we alles omgooien om zo een nieuwe doelgroep te kunnen bereiken. Hiervoor is natuurlijk marketing nodig. Maar ook effectieve marketing. Zo wordt er gekeken naar nieuwe manieren van het voeren van marketing. Toen kwamen we op een interessante en leuke manier.

Nieuwe marketing

Een interessante en leuke manier die we wilde uitproberen was photoflyer en instant photo frame. Een instant photo frame is een foto die wordt gemaakt en direct weer wordt afgedrukt. Deze wordt in een leuke frame geplaats en kan je deze foto meegeven. Hierop kan een boodschap op worden weergeven om zo snel, effectief en leuk een marketingcampagne te leiden. Door middel van een photoflyer kan je op de juiste manier een krachtige marketingcampagne voeren.

Photoflyer

Deze informatie vond ik op de site photoflyer. Op deze site vond ik ook dan ook blogpost met waarom deze marketingtool zo krachtig is en wat we hebben kunnen leren van 2020 om zo op ontwikkelingen en trends in te spelen. Deze zijn zeer interessant en je wordt er ook een stukje wijzer van.

Hoe werkt instant photo frame?

Door middel van een instant photo leg je een bepaalde herinnering vast van mensen en geef je de klant ook een beleving mee. Een beleving is voor een klant erg belangrijk zeker in een lastige tijd. Kijk bijvoorbeeld naar een restaurant. Hierin kan je vrij weinig doen om ervoor te zorgen dat klanten terugkomen. Je kan een gratis drankje geven of iets in die richting, maar dit kost je juist weer omzet. Wanneer je de herinnering van deze klanten vast legt met een foto (als de klanten dat willen) geef jij deze klanten ook een herinnering mee van het restaurant. Een pluspuntje wat wordt gebruikt tijdens de mond tot mond reclame. Maak een foto doe het in een frame van jouw restaurant en voilà, je hebt een herinnering die zij op de foto kast zetten, met jouw merk of boodschap erbij. Zo word je niet vergeten.

Nederland veroveren

Zo zag ik deze marketingtool niet veel in Nederland. Zo leek het me juist aantrekkelijk om deze tool te gebruiken. Dit helpt bij het merk identiteit en wie wil er nou niet een herinnering vastleggen. Zo ga ik dit ook voorstellen bij de eerste meeting. Het is leuk, het is nieuw, het is makkelijk, het is snel en het gaat dan denk ik ook in Nederland een groot deel van marketing veroveren.