Waarom zou je helemaal naar het verre buitenland reizen voor een huisje aan zee als je dat ook gewoon in ons land en omgeving kan doen? Nederland beschikt over een lange kuststrook waar je heerlijk kan uitwaaien en ook de Belgische kust heeft genoeg huisje aan zee om tijdens je vakantie te vertoeven. In dit artikel alles over de meeste geschikte huisjes aan zee.

Boek een huisje aan zee en kom helemaal tot rust

Door de pandemie besluiten steeds meer vakantiegangers om het dichter bij huis te houden en een huisje te boeken in Nederland of omringende landen. Een huisje aan de kust geeft je het ultieme vakantiegevoel en het is net of je verblijft in verre vakantieoorden. Zeker in de zomer wanneer het warm is hoef je helemaal niet ver op vakantie om toch nog te genieten van zon, strand en zee. Boek een huisje aan zee en laat de dagelijkse sleur even van je af glijden. Maak heerlijke strandwandelingen en doe een wadlooptocht. Aan het einde van de dag kan je nagenieten in je huisje en kom je volledig tot rust, om het de volgende dag gewoon weer opnieuw te doen. Nederland is zo slecht nog niet.

Het aanbod van huisjes aan zee

Als je je helemaal hebt ingesteld om even helemaal tot rust te komen in een huisje aan zee dan kan het aanbod nogal overweldigend zijn. Er is zoveel keuze. Het ligt natuurlijk helemaal aan je eigen situatie, maar er is voor iedereen een geschikt huisje te vinden. Ben je een familiemensen en ben je met een groot gezin dan kan een bungalow aan zee goede uitkomst bieden. Bij zo'n bungalow kan je terecht vanaf minimaal vier personen tot wel acht personen. Wil je het nog groter aanpakken dan kan je zelfs voor een tien-persoons villa kiezen. Extra groot en voor iedereen genoeg ruimte. Maar niet iedereen is een familiemens en zo zijn er ook genoeg huisjes beschikbaar voor twee personen. Het kan heel romantisch zijn om met z'n tweeën even een aantal dagen tot rust komen aan de kust. Conclusie: de opties zijn eindeloos en voor iedereen is er wel wat te vinden.

Waar vind je de mooiste huisjes aan zee in ons land?

Als je hebt bepaald hoe je wilt overnachten is het nu zaak om te bepalen waar je dat precies gaat doen. De Nederlandse kust is erg lang en er is ook hier genoeg keuze. Kies je voor de Zeeuwse kust of ga je toch voor een bruisend badplaatsje zoals Renesse? Wil je je vakantiehuisje direct aan de zee hebben of maakt het niet uit of je een paar minuten moet rijden naar het strand? Daarnaast vind je huisjes aan zee die niet alleen aan zee staan, maar ook vlakbij natuurgebieden. Zo kan je denken aan De Manteling of Ouddorp. Eén ding is duidelijk, je gaat een fijne vakantie tegemoet als je voor een huisje aan zee kiest in Nederland.