Pallets zijn een houten of kunststof plateau waarop goederen vervoerd of opgeslagen kunnen worden. Een pallet kan namelijk gemakkelijk verplaatst worden met een pompwagen of een vorkheftruck. Dankzij pallets kunnen goederen erg snel en efficiënt getransporteerd en opgeslagen worden. Lees hier waar pallets voor gebruikt kunnen worden en welke soorten er zijn. 

Soorten pallets

Er bestaan verschillende soorten pallets qua materialen. Ook zijn ze er in vele soorten en maten. De meest gebruikte materialen zijn kunststof en hout. Ieder materiaal heeft weer zijn eigen voor-en nadelen. Houten pallets worden vaker gebruikt in de logistieke sector. Dit heeft er mee te maken dat hout relatief goedkoop is. Daarnaast is hout beter te recyclen dan kunststof. Ook zijn houten pallets makkelijker te repareren wanneer ze stuk zijn.

Kunststof pallets

De kunststof pallets worden vaak gebruikt in de voedings- of farmaceutische nijverheid gebruikt. Dit komt omdat de kunststof versie makkelijk te reinigen is. Daarnaast nemen de kunststof pallets geen vocht op in tegenstelling tot hout. Het grootste voordeel is dus dat er veel minder onderhoud nodig is. Door de afwezigheid van splinters zijn ze daarnaast ook veiliger in de omgang.Ook zijn ze per kilogram eigen gewicht meestal sterker dan houten pallets. 

Houten pallets

Er bestaan ook pallets van hout die ook wel houtvezel pallets worden genoemd. Deze zijn erg sterk waardoor het geschikt is voor zware belasting. Houtvezel pallets nemen weinig ruimte in beslag omdat ze stapelbaar zijn. Hierdoor bespaar je op ruimte in verhouding tot gewone pallets. Daarnaast hebben de pallets een laag gewicht waardoor ze tot tweemaal lichter zijn dan een klassieke houten pallet. Als er goederen vervoerd moeten worden waarbij er niet op hygiëne gelet hoeft te worden, zijn houten pallets een goede keuze. Houten pallets zijn dus dankzij het materiaal een goedkopere optie dan kunststof. 

Pallets voor transport en opslag 

Pallets zijn onmisbaar in de logistieke sector, voor opslag en transport van goederen. Over het algemeen worden pallets dan ook gebruikt als transporteenheid. Dat houdt in dat er goederen op worden vervoerd.. 

Tuinmeubels van pallets

Ben je op zoek naar nieuwe tuinmeubelen? Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk pallets kopen voor de leukste tuinmeubelen. Een loungeset van pallets bijvoorbeeld is gemakkelijk te maken. Pallets verwerken in tuinmeubels is de laatste jaren al een enorme trend geworden.De pallets kun je aan elkaar lijmen, om te voorkomen dat ze gaan schuiven. Het leuke is dat je de pallets geheel naar eigen wens kan maken. Zo kun je ze een leuk kleurtje geven en leuke kussens uitzoeken.