Als je een balkon hebt, dan wil je uiteraard dat deze mooi wordt ingericht. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je hier een plan voor opstelt. Je hebt namelijk maar een beperkte ruimte en wilt hier optimaal gebruik van maken. In dit artikel lees je tips die je kunnen helpen bij het inrichten van het balkon. 

 

Hoe wil je dat het eruit komt te zien?

Indien je een balkon opnieuw wilt inrichten, is het vooral belangrijk dat je goed nadenkt over je wensen. Zet op een rijtje wat je graag op je balkon wilt en kijk hoe je dat kunt laten passen. Meet het balkon op en maak hier een tekening van op schaal. Bedenk vervolgens wat je er allemaal op wilt hebben staan en bepaal daar de afmetingen van. Daarnaast zie je op een tekening hoeveel er precies op geplaatst kan worden.

 

Houd rekening met het gewicht

Een balkon kan over het algemeen erg veel gewicht hebben. Echter, indien je van plan bent om het balkon sterk te verzwaren en er ook nog met meerdere mensen wilt kunnen zitten, is het belangrijk dat je ontdekt hoeveel belasting er maximaal op het balkon mag komen te staan. Ga hier ruim onder zitten en voorkom daarmee dat je gasten met balkon en al naar beneden vallen.

 

Ga voor een balkonset en maak van je balkon een fijne plek!

Als je beschikt over een eigen balkon is het heerlijk om daar tijdens de zomer te kunnen eten. Om dat mogelijk te maken kun je een balkonset aanschaffen. Balkonsets zijn er in verschillende formaten waardoor er voor elk balkon een passend model  te vinden is. Houd bij het kopen van de set wel rekening dat je ook nog ruimte nodig hebt om bij de stoel te komen. Als je een klein balkon hebt, kun je het beste kiezen voor een balkontafel met een kleine oppervlakte. 

 

Maak een relaxte plek!

Naast dat je een balkonset op een balkon kunt plaatsen, kun je er ook voor kiezen om een relaxte plek te creëren. Ga op zoek naar een relax tuinstoel en plaats die op een plek waar je zo lang mogelijk kunt genieten van de zon. Schaf daar een kleine tafel bij aan en maak er een plek van waar je het liefst de hele dag zit. Mocht je een wat ruimer balkon hebben, dan kun je er ook voor kiezen om er een relaxte tuinstoel en een balkonset op te plaatsen.